SlöSurfen

Bästa sporterna för TV-soffan

Sport på TV är en stor hobby för de flesta på deras fritid, framför allt eftersom det verkligen finns någonting för alla smaker. Numera går det även att titta på sport online, där utbudet är minst sagt stort. Men, vilka är då de bästa sporterna när man ligger i TV-soffan? Det tänkte vi titta närmare på här och nu.

1. Fotboll

Fotboll är världens största sport inom alla kategorier och också den största sporten i TV. Sett till antal tittare är fotbolls-VM världens största TV-händelse. Enligt FIFA tittade närmare 3,6 miljarder på VM i Ryssland 2018. Samtidigt sågs finalen mellan Frankrike och Kroatien av drygt 1,1 miljarder människor. 

Tack vare olika streamingtjänster behöver du inte missa några matcher med ditt favoritlag, oavsett om det är Real Madrid eller Ljungskile. På många sätt är fotboll den ultimata TV-sporten. Framför allt är det en social TV-sport, då det är många som gärna ser en match på lördagseftermiddagen med kompisarna eller familjen. 

Source: Pixabay

2. Ishockey

Precis som fotboll är ishockey en sport som funkar alldeles utmärkt i TV-soffan. Det bästa med hockey är förstås det höga tempot, vilket gör att matcherna alltid är fartfyllda. Tack vare alla kameror som idag täcker en hockeymatch är det nästan bättre att sitta hemma i soffan och kolla än att vara på plats i arenan.

En annan rolig sak med att titta på hockey på TV är att det är toppmatcher i stort sätt varje dag eftersom det är så många omgångar i både SHL och NHL. Nästa NHL-säsong planeras att dra igång 1 januari och det kan mycket väl bli en av de jämnaste säsongerna på länge, i alla fall om man tittar på bettingtips ishockey. Hos bet365 är Colorado Avalanche och Vegas Golden Knights favoriter till att ta hem Stanley Cup-bucklan med ett odds på 8.00 tätt följda av regerande mästarna Tampa Bay Lightning med ett odds på 9.00.

3. Skidskytte

Skidskytte är kanske den mest spännande av alla sporter att följa i TV, då allting bokstavligen kan svänga på ett ögonblick. En bom på vallen kan innebära skillnaden mellan VM-guld eller en femteplats. Kombinationen med intensivt lopp ute i spåret tillsammans med skyttet på skjutvallen gör skidskytte till en sport som lämpar sig oerhört bra för TV. Sedan skadar det förstås inte heller att Sverige genom åren varit väldigt framgångsrika inom sporten. Nu har dessutom den tidigare OS-guldmedaljören Stina Nilsson sadlat om till skidskytte, vilket är ytterligare ett skäl att bänka sig framför TV:n i vinter.

Source: Pixabay

4. Snooker

Snooker är precis som skidskytte en sport som är underhållande och spännande. Inte minst VM i snooker som äger rum i slutet av april och början på maj på klassiska The Crucible Theatre i Sheffield. Genom åren har många legendariska snookerspelare fått lyfta segerbucklan på The Crucible, som till exempel Ronnie O’Sullivan, John Higgins, Mark Williams samt Judd Trump som vann senaste upplagan 2020. Den bästa kanalen för att titta på snooker är Eurosport, som sänder alla de stora snookerturneringarna inklusive VM. 

Trendande artiklar

Dela den här artikeln