SlöSurfen

Fördriv tiden med pussel

År 1766 tillverkades det första kända pusslet av den brittiska kartritaren John Spilsbury. Han fäste en karta på en bricka av trä och sågade ut alla länderna. Pusslet han skapade användes som hjälpmedel när barn skulle lära sig geografi. Ändra fram till 1820-talet var detta den primära användningen för pussel.

Att pussla är idag ett roligt tidsfördriv för både barn och vuxna. Pussel kommer i många olika former, motiv och svårighetsgrad. Ett pussel innehåller vanligtvis 750, 1000, 1500 eller 2000 bitar.

Pusseltips

Hur löser jag ett pussel? Det finns många olika metoder för att lösa ett pussel och det vanligaste är att börja med kantbitarna. Dessa bitar är lätta att hitta och bygg sedan inåt. Ett annat sätt är att börja med ett stort tydligt motiv i bilden och sedan bygga klart pusslet utifrån det.

Ibland händer det att pusselbitar försvinner ner på golvet eller under dukar. Det kan därför vara en god idé att ta en titt där under om du misstänker att en bit saknas.

Tillverkare

Det finns många olika pusseltillverkare som gör pussel med olika motiv. Endel av dessa tillverkare sticker ut från mängden med sina pussel. En av dessa tillverkare är Wasgij pussel med sina populära och beroendeframkallande pussel. För att lösa pusslet behöver du använda din fantasi då lösningen på pusslet är att föreställa sig vad den karaktären tittar på framför sig. En annan pusseltillverkare är Ravensburger pussel som är välkända för sina högkvalitativa pussel.

Köpa pussel

Pussel kan man hitta nästan överallt, men utbudet på många butiker kan vara väldigt begränsat. På pusselavenyn.se finns ett stort utbud av pussel där du garanterat kommer att hitta något som passar dig!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln