SlöSurfen

Entreprenören Michael Fogelberg

Idag är selfstorage branschen väl etablerad runt om i Europa men så har det inte alltid varit. Och det är tack vare Michael Fogelberg som vi har selfstorage här i Sverige idag. Michael är en serieentreprenör som startat ett flertal företag genom åren och i denna artikel kommer du kunna läsa om hans resa.

Michael Fogelberg är uppvuxen i Sverige men ville ta studierna någon annanstans och valde då att flytta till Seattle. Det var där han tog en kandidatexamen i finans och internationell verksamhet. Detta kommer sedan vara grunden till hans många bolag och företag. När Michael var klar med studierna flyttade han till Belgien vilket var startskottet för hans entreprenörsresa.

Det var då han såg att selfstorage inte än var etablerat i Europa och såg då chansen att starta detta. Men det var inget han kunde göra själv och började då förhandla med det amerikanska företaget Shurgard. Detta handlade om att starta ett joint venture för att tillsammans ta selfstorage till Europa då det reda fanns i USA. Detta tog fart och tre anläggningar byggdes i Bryssel som sedan expanderade till London, Paris och Stockholm. Då flyttade Michael till Stockholm och blev ansvarig för uppbyggnaden i Skandinavien.

Michael Fogelbergs egna företag

Här efter lämnade Michael Shurgard för att då investera i mindre företag. Men Michael ville istället starta något eget och grundade då SelStor AB. SelStor tog snabbt fart och bygger 10 självlagringsanläggnignar i Stockholmsområdet på bara några få år.

2014 startade Michael 24 Storage vilket var ett nytänkande och modernt lagringsföretag som med ny teknik gjorde saker inga andra gjort förut. De hade också en unik affärsidé som var baserat på två stora globala makrotrender, urbanisering och digitalisering.

Idag har Michael ännu ett nytt företag som ska ta marknaden med storm. Detta är European Self Storage vilket är ett företag som lägger fokus på teknik och digitala system.

Men Michael har inte bara startat egna företag utan också haft positioner i olika föreningar. Exempelvis var Michael ordförande för Svenska SSA från 2006 till 2021. Han var även 2004 till 2020 ordförande, vice ordförande och ledamot i FEDESSA ( Federation of European Self Storage Association).

Trendande artiklar

Dela den här artikeln