SlöSurfen

Filson & Dickies från HepCat

Filson

Filson grundades av Clinton C. Filson i Seattle 1897 med mottot ”Might as well have the best.” Under Klondike Gold Rush tog Filson chansen att tillverka väskor och friluftskläder av högsta kvalité till gruvarbetare. Han visste att årstiderna erbjöd en mängd olika väder och skräddarsydde därför sina kläder och väskor efter det. Filsons produkter grundades och inspirerades av hundratals berättelser från gruvarbetare som berättade om kraven som behövdes på kläderna och väskorna.

Sedan dess har Filson varit känd för sina mycket slitstarka och snygga väskor i många olika modeller. Filsons väskor är gjorda i 22-oz oljad kanvas och kraftigt läder. Spännen och blixtlås är tillverkade i mässing. Alla tillverkas i Filsons fabrik i Seattle, USA.

 

Dickies

Dickies som är ett annat varumärke med en mycket slitstark kvalité har tillverkat de slitstarkaste, smartaste, kläder för arbetstagare världen över sedan 1922. Dickies rykte bygger på kläder med tillförlitlighet.

Dickies är ett Amerikanskt klädesföretag som grundades i början av 1900-talet. Sedan starten har Dickies varit dedikerade till att göra riktigt bra arbetskläder, eller workwear som dem kallar det. Jeans, byxor, overaller och denim har länge varit deras specialitet.

Under andra världskriget tillverkade Dickies uniformer åt den amerikanska armén och blev därav den ledande tillverkaren för Amerikanska arbetskläder, jeans overaller samt jackor. Efter kriget sattes arbetarnas förhållanden i fokus när dem började tillverka kläder för allmänheten vilket gjorde att Dickies började växa. Efter andra världskriget expanderade Dickies till Europa och Mellanöstern med deras populära workwear.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln