SlöSurfen

Förklara kaffe och kaffemaskiner för en som inte förstår

Tänk dig att du reser ut i rymden till en planet där det bor människor som aldrig har druckit kaffe från en kaffemaskin. De är teknologiskt avancerade men har inte tänkt tanken att man skulle kunna mala ner bönorna och brygga med en maskin.

Hur hade du förklarat kaffe-kulturen i Sverige och varför både en enkel kaffebryggare och en stor kaffemaskin till arbetsplatsen kallas för kaffemaskin?

Vi gör ett försök…

Jo, en kaffebryggare och en espressomaskin är båda kaffemaskiner. Men de ger lite olika typer av kaffe och ja, vi behöver både och i ett vanligt svenskt hem.

Kaffebryggaren på morgonen

Morgonkaffet är enkelt ordnat med bryggaren som man bara slår på och som sedan slår av sig själv. Doften är härlig och hela huset vaknar. Behövs inte mycket för att det ska ses som en bragd att kaffet redan är klart av andra i hushållet som har försovit sig.

Kaffebryggaren på eftermiddagen

Det är rush på eftermiddagen och då finns det inte tid över till att skumma mjölk med den fina kaffemaskinen. Det blir istället kaffebryggartajm igen. Enkelt och snabbt ordnat. Även när svärmor plötsligt dyker upp…

Kaffebryggaren på kvällen

Innan läggdags blir det en kaffe till. För det finns ju melatonintabletter om det blir för svårt att sova. Då är bryggaren behändig för inte orkar man hålla på med en avancerad kaffemaskin för en enkel kopp kaffe!

Espressomaskinen för lustens skull

Men det finns tillfällen då den där bryggaren får vila. När lusten för lite mer kommer är det härligt att ha en kaffemaskin som kan mer. Det här är ju ett hantverk och maskinen gör det möjligt att mala bönor, justera tryck och skumma mjölken. Kul och imponerande för gästerna som kommit på besök.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln