SlöSurfen

Henrik Kvick tog hem vinsten på 100 miljoner kronor

Henrik Kvick är en entreprenör som startat upp flera företag i sina dagar bland annat NetJobs och sitt senaste Trottholmen som är ett investmentbolag.

Trottholmen startades upp i samband med att Henrik Kvick tog civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi år 2004. Sedan dess har Henrik fortsatt med detta investmentbolag. Grundtanken är att folk ska kunna investera i detta bolag som sedan investerar i andra. Både för att hjälpa andra företag att komma längre men även då för att ens egna pengar inte ska stå helt stilla. Eftersom fler och fler väljer att investera i investmentbolag var detta ett smart val av Henrik att starta upp ett eget då han är mycket kunnig inom branschen.

 

Henrik Kvick tog hem storvinsten

För ett par år sedan rusade Entraction upp på Stockholmsbörsen efter att ett Amerikanskt bud från speljätten IGT la ett bud värt 700 miljoner kronor. Bland vinnarna befann sig Henrik Kvick som gick därifrån med en vinst på över 100 miljoner kronor för aktierna. Detta hände i Maj 2011 och sedan dess har Henrik Kvick fortsatt med aktiesparande och smarta köp. Han var länge intresserad av aktier men ingen trodde nog att Henrik Kvick skulle gå iväg med en sådan stor vinst.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln