SlöSurfen

Kackerlackor, fy skäms på dig!

Varför är det så pinsamt med skadedjur? Om vi drabbas av myror är vi kanske inte så hemliga om detta. Men när det finns en massa kackerlackor i köket är det inte det första vi informerar om vid kaffepausen på jobbet. Eller så tillhör du dem som tycker att du måste informera all omkring dig om att du just nu vill bli av med kackerlackor

Många tycker att skadedjur som kackerlackor är riktigt obehagliga och det kan upplevas som att de hör ihop med låg nivå på hygien. Det här är delvis sant. Om ditt hem är fuktigt och smutsigt kan det vara som en öppen inbjudan till olika typer av kryp. Inte bara kackerlackor.

Hur snabbt diskar du efter maten?

En sak som kan få kackerlackor att attraheras av ditt hem är om det står odiskade koppar och glas på olika platser. De matrester som finns i dessa kärl är nämligen mums för en kackerlacka som behöver näring för att föröka sig.

De som vet om detta och får veta att du nu har kackerlacka-invasion i ditt hem kanske tänker att du antagligen är lite slapp med disken. Om du är det så bör du bättra dig. När du väl tar tag i ohyran kommer du nämligen att bli av med den mycket snabbare om du håller det rent och inte lämnar smutsig disk på bord och andra platser för länge.

Det är inte lätt när man drabbas av skadedjur

Fast var inte så hård mot dig själv. Det är numera känt att kackerlackor till och med kan överlista fällor. De är superduktiga på att överleva och de ger inte upp. Dessutom kan de ha kommit in i ditt hem på ett sätt som du aldrig hade anat.

De kan komma med sådant som du köper online. Kackerlackor i näthandeln är ett fenomen. Det måste alltså inte vara så att du är en ohygienisk person som aldrig städar bara för att du nu har drabbats av dessa skadedjur. Så skäms inte, få bara bort de där krypen innan de börjar knapra i sig din lädersoffa!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln