SlöSurfen

Kanelbullar – Svenskast av Svenskt

Det finns inte mycket som är så svenskt som den svenska kanelbullen. Svenskarna äter varje år 316 kanelbullar per person och år. Detta är en nästan ofattbar sida. Detta innebär att en genomsnittlig svensk äter en kanelbulle nästan var enda dag. Om man beaktar att denna siffra bara innefattar kanelbullar som har bakats av bagerier etc. och inte alla de bullar som bakas i Svenska hem blir siffran än men fantastisk. Siffran verkar på många sätt vara för hög för att vara sann men den har publicerats av Sweden.se (Sveriges officiella Engelskspråkiga webbsida) så man få anta att siffran är korrekt men det skulle också kunna vara så att siffran inkluderar kanelbullar som bakas i Sverige men säljs till och konsumeras i andra länder.

Oavsett hur många bullar varje svensk verkligen äter varje år går det inte att förneka att vi älskar våra kanelbullar. Vi firar t.o.m. kanelbullensdag varje år. Ett annat bevis för hur mycket vi älskar kanelbullar är att vi har ett speciellt undantag från EU reglerna som tillåter kanelbullar att innehålla mer kanel än vad annars skulle vara lagligt. Om du köper en kanelbulle bakad i ett annat EU land så kommer de innehålla mycket mindre kanel och inte alls smaka lika bra.

Det är mycket enkelt att baka egna kanelbullar. Vem som helst kan göra det även om de inte har någon tidigare erfarenhet av att baka. Att baka kanelbullar tar dock relativt lång tid. Flera timmar. Det är därför viktigt att man gör det när man har tid att göra det. Själva bakningen tar inte mycket tid men degen måste jäsa vid två olika tillfällen vilket gör att det tar några timmar innan de första bullarna är färdiga.

Det finns många olika recept för kanelbullar. Alla ger dig bullar som skiljer sig lite från varandra. Vissa recept ger bullar som är nyttiga medan andra recept fokuserar på att ge fuktiga goda bullar även om de inte är lika nyttiga.

För att baka kanelbullar behöver du smör eller margarin, mjölk, jäst, strösocker, salt, vetemjöl och kanel. Vissa recept innehåller även Kesella. Exakt hur mycket du skall använda beror på vilket recept du använder.

Var inte rädd att pröva olika recept. Tänk på att det mycket väl kan finnas ett bättre recept tillgängligt än det du använder just nu.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln