SlöSurfen

Säkra konferenser för dina anställda

För några år sedan var det enkelt att ha möten i mötesrum, alla kunde vara där och allt blev mer personligt. Men nu under pandemin har det blivit mycket svårare att ha vanliga möten utan att man bryter mot nån typ av restriktions-regel som finns på grund av COVID-19. Det är här dagens IT teknik kommer in i bilden!

Dagens konferensteknik

I dagsläget har ju som tur är tekniken då kommit extremt långt. Detta leder till att man enkelt kan kringgå många av dessa regler med dagslägets videokonferensutrustning. En populär audiovisuell teknik, eller AV teknik som det även kallas för, är Teams, ett videokonferens-verktyg skapat av Microsoft för att man enkelt ska kunna ha möten på distans, så länge man har en internetuppkoppling. Inom företagsvärlden där detta i dagsläget används extremt mycket kan man även få IT konsultation, detta då för vissa kan det kännas lite komplicerat med hur AV teknik funkar.

Hur det funkar

Audiovisuell teknik funkar genom internet och kräver att man har en internetuppkoppling. Man kan även säga AV över IP då det lite mer tekniskt förklarat funkar genom internet protokollet, förkortat IP. Det finns även en rad med olika typer av AV utrustning man kan använda sig av. Det kan vara olika typer av projektering eller ljudsystem som man kan använda. Det som är mer digitalt som används inom mötesteknik är exempelvis program som Teams eller Zoom, de två mest populära programmen inom videokonferens och ljud och bildteknik.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln