SlöSurfen

Varför man ska ha fogar av hög kvalité

Skarven mellan de två ytorna kallas en skarv. Vid läggning av plattor eller läggning av plattor måste dessa anslutas med fogar. Tätningsmedlet finns i en mängd olika färger och kan användas i olika bredder av olika typer av material. Nedan har vi samlat in viktig information om fogar samt rekommendationer och förslag om fogar, såsom rekommenderad fogbredd, fogfyllning och mjuka fogar.

Det finns även mjukfogning, den måste vara rak och ha en jämn bredd över hela längden. De mjuka sömmarna kan sträcka sig något till brädans kanter, särskilt de inre hörnen. Rekommenderad sömbredd är ungefär 5 mm eller samma som sömbredden på andra ytor på plattan. Indikeringen av sömbredden är inte tillämplig under användning eller expansionsfogar, eftersom sömbredden bestäms av strukturella krav och kan vara betydligt bredare. (Till exempel tegelvägg.)

Svenska Fog & Brand är ett fogföretag som tillhör Rhapsody Group. Har många års erfarenhet av fogar och brandsäker tätning. Samarbeta med flera stora och starka partners i Sverige. Beläget i Hässleholm, men med kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg, är marknaden fortfarande nationell. Under hela projektprocessen behöver du bara ett telefonsamtal, plus professionella kontakter och certifierade brandträtare, och du kan få en pålitlig projektledningspartner. Vi arbetar med de bästa produkterna på marknaden från kända leverantörer som Habe, Illbruck, Nullifire, Sika, Soudal, FireSeal, etc.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln