SlöSurfen

Simglasögon med styrka

Simning bör inte bara vara för människor som ser tydligt i vardagen, utan glasögon. Jag tror snabbt att vi kan komma överens om att simning med vanliga glasögon inte fungerar optimalt. Simning är en form av träning som ska vara lätt för alla, där nedsatt syn inte bör vara ett hinder. Lyckligtvis har några av de största tillverkarna inom simglasögon också tänkt den tanken.

Du kan på Watery.se hitta ett stort urval av simglasögon med styrka.

De första simglasögon med styrka

För några år sedan lanserades världens första simglasögon med styrka på marknaden. Detta innebär att personer med nedsatt syn också kan njuta av att simma på lika villkor med alla andra. Detta ger den bästa möjligheten för simmare med nedsatt syn.

Innan dessa simglasögon med styrka kom på marknaden, var synskadade människor tvungna att ha kontaktlinser under simglasögonen eller helt tappa kontaktlinserna, vilket inte ger den optimala synupplevelsen under vattnet. Med ett par simglasögon med styrka undviker du att behöva krångla med kontaktlinser under simglasögon och kan därmed uppnå en optimal synupplevelse under vattnet samtidigt. Detta gör livet för personer med nedsatt syn mycket lättare när det gäller simning.

Simglasögon med styrka på resan

Reser du till exempel med familj, en pojkvän, vänner eller liknande, och dina nära och kära bestämmer sig för att gå till vattnet. Det kan vara så att du ville gå ut och dyka eller ligga vid vattenkanten och titta på fiskar som simmar runt, koraller i vackra färger eller vad som händer på havsbotten, då är du nu i en situation där du inte behöver titta under vattnet bli en utmaning för dig som vanligtvis bär glasögon eller linser.

På en sådan resa skapar det mycket värde att kunna följa på lika villkor med de andra och uppleva samma universum under vattnet, som ovanför vattnet. Så om du har nedsatt syn är det min tydliga rekommendation att du skaffar dig ett par simglasögon med styrka. Allt annat skulle inte vara vettigt.

Kom ihåg att ta med simglasögon med styrka på din nästa resa så att du inte missar nästa undervattensäventyr om möjligheten uppstår.

Om du till exempel är på en resa söderut, nära kusten, skulle det vara en uppenbar möjlighet att gå ner till vattnet och utforska vad som händer under vattnet. Det kan vara allt från vilken typ av liv som finns i vattnet och att titta på stenar till dykning efter snäckskal eller liknande. Även om det kanske inte har planerats hemifrån tar det inte mer än ett par glasögon innan en resa till stranden kan erbjuda så mycket mer än att bara sola och äta glass. Så jag uppmuntrar dig att komma ihåg att ta med simglasögon på din nästa resa. Du skulle inte ångra det, tvärtom skulle du uppleva saker som du annars inte skulle ha kunnat göra utan simglasögonen.

Är du osäker på vilken simglasögon du ska köpa, då rekommendera Watery.se simglasögon med styrka från Primotec, Aqua Sphere och Speedo.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln