SlöSurfen

Slösurfa – men gör det på ett smart och vettigt sätt

Idag är det många som arbetar hemma eller i alla fall sitter mycket själva, mer eller mindre, på sina kontor. Då kan det vara bra att hitta något att göra på sin rast eller när man har lite tid över. Det är säkert inte ens värt att berätta om men det finns ofantligt mycket att se, lyssna på och göra på internet om man bara har en liten stund över. Man ska dock vara försiktig i vissa avseenden.

Källa: Unsplash

Slösurfandet kan vara både negativt och positivt

Även om slösurfandet är något som tar upp mycket tid för många, både på gott och ont, är det fortfarande många idag som knappt, eller inte alls, har tillgång till internet. Närmare 3,7 miljarder människor är utan internet och det finns många som gärna skulle vilja ändra på det. Tim Berners-Lee presenterade redan 1989 det internet som vi idag är så vana vid. Tidigare i år gick han ihop med Rosemary Leith, en annan internet guru, för att prata om hur han tycker att internet och uppkopplingen ska se ut framöver. Nu vill de båda att alla över hela världen ska ha tillgång till internet och det är något som både kommer kosta pengar och resurser. Berners-Lee tycker även att alla ska ha en fast uppkoppling och att det därför ska bli en standard framöver. Enligt A4AI (The affordable internet alliance) skulle detta kosta hela 428 miljarder kronor och det skulle ta ungefär ett decennium att genomföra. Med tanke på tidigare nämnda siffra människor som inte har tillgång till internet är det egentligen ingen större summa. De båda menar att det bara skulle gynna befolkningen men ger också flera exempel på hur unga människor har förändrat världen tack vare uppkoppling.

Apples VD pratar om hur du bör surfa

En person som har en stark åsikt om hur man ska använda en smartphone är Tim Cook, VD för Apple i New York. Han menar på att slösurfning är något som kanske inte är så bra för en utan man bör använda sin smartphone till att skapa något eller kommunicera med nära och kära. Han påpekar också att man kan drabbas negativt av användning av datorer och i synnerhet smartphones och att det kan drabba alla. Därför har Apple nu en ny app som kallas Shine som är en medaitationsapp. I appen finns det även möjlighet att skapa personliga event med familj och vänner och att det är något som de allra flesta bör göra och använda telefonen till.

Slösurfa runt för att hitta din sport

Det är lätt att handla på den sport man gillar när man slösurfar. Speciellt den sport som man kanske inte har möjlighet att titta på eller bara har missat. Att följa sin favorit fotboll är något många tycker om att göra men det finns ju såklart smarta och bra sätt att göra det på. När du letar efter dina liveodds på fotboll kan du alltid hitta dem online dygnet runt. Bland annat berättar Ancelotti om hur han förstår att spelare som inte får spela i sina lag blir arga.

Källa: Unsplash

Slösurfandet kan ta dig till helt oanade sidor och artiklar och det är också det som är det fina med det. Vare sig det är viktiga artiklar om något intressant ämne eller bara gårdagens fotbollsmatch eller resultat, så är vi alla där någon gång. Det kan dock vara bra att tänka på att spara sina favoritsidor så man snabbt kommer åt dem. På det sättet finns det mindre risk att man surfar runt på fel sidor och att det tar fokus.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln