SlöSurfen

Tjäna pengar på ditt hus med solenergi

Solenergi och solceller i Stockholm är något som bli allt mer populärt för varje dag i takt med att allt fler människor blir medvetna om de ekonomiska fördelarna som finns med solenergi. Idag finns det en hel del allvarliga miljöproblem i vår värld vilket är ytterligare en bidragande orsak till att fler investerar i solceller. På senare år har det även blivit mycket enklare att skaffa solceller då det skett en hel del subventioner, skattelättnader samt att de tagit bort bygglov..

Hos Naturwatt får du hjälp med installation av solceller i villa eller företag. Efter installationen genomförs en driftsättning på plats och det ges en utbildning på systemet. I den tillhörande appen till systemet kan du enkelt följa hur mycket energi som du genererar varje dag, hur mycket du tjänar och så att anläggningen fungerar som den ska.

Sverige är ett land med mycket solstrålning och kan jämföras med norra Tyskland som är världsledande när det gäller solenergi. Fastighetens läge påverkar de förutsättningar som finns för solceller. Man behöver inte ökenliknande klimat för att få en optimal energiproduktion. De olika solpaneler som finns har olika styrkor och svagheter när det gäller elproduktion. Kiselpaneler är de mest effektiva under stark direkt sol, riktad i söderläge utan några moln, skugga eller luftföroreningar. Vid skugga eller molnigt väder tappar de en hel del av sin effekt. Ett annat alternativ är Tunnfilmspaneler som hanterar skugga, moln och fler olika väderstreck bättre.

Solceller kräver väldigt lite underhåll. Fläckar från fåglar, träd eller smuts kan man varsamt ta bort från panelerna, men oftast löser regnet rengöringen vilket är väldigt smidigt. När solcellerna väl är installerade så har de en produktlivscykel på upp till 40 år.

Om Naturwatt

Naturwatt har sedan starten 2016 haft som mål att hjälpa husägare att tjäna pengar på sina bostäder genom egenproducerad solenergi. Naturwatt erbjuder installation av solceller i Stockholm och angränsande områden.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln