SlöSurfen

Fatbikes & Fatscooters – Cyklar och elscootrar med häftigt feta däck

Fatbikes.se är en sajt för dig som är nyfiken på fat bikes. Här får du gärna kika in om du vill veta mer om, eller kanske funderar på att köpa en cykel eller en elscootrar med feta däck. Du bjuds på intressant information, bra fakta, onödigt vetande, matnyttiga tips och en Svensk shoppingguide.

Cykeln och elscootern skiljer sig en hel från varandra, både visuellt och ur användarperspektiv, men båda två är riktigt coola fordon med unika vägegenskaper som ger dig äkta körglädje.

Elscootern med riktigt feta däck går under många namn. Några av de vanligaste är fatbike, fatboy, harley scooter, fatglider, fat tire Scooter och fatscooter. Gemensamt för dessa är att de lånat sin design från klassiska motorcyklar och i stället för att köra på bensin använder den el som bränsle. Med sitt höga styre och sköna sadel glider du runt som en kung. Det är dock inte bara den retroinspirerade designen som gör fatscootern till ett bra val av fordon. De breda däcken gör det möjligt att köra i de flesta typer av terräng.

Jämför man fatbike scootern med en vanlig elscooter hittar man en hel del skillnader. Åker du runt på en fatbike kan du sitta. Den är komfortablare och mer åldersanpassade än vanliga elscootrar. Fatbiken är mer som en moppe – det är definitivt mer glidarhoj än vad den vanliga normalhjulade elscootern är. Fatscooterns feta hjul gör den mindre känslig för potthål och ojämna underlag.

Fatbike cykeln kommer att locka fram äventyraren i dig. En fat bike är en rolig cykel att äga. Den är lättcyklad och bekväm samtidigt som den ger dig möjligheten att åka i terräng som du vanligtvis inte cyklar i. Cykeln är både rolig och praktisk då de breda däcken gör det möjligt att åka på de flesta underlag. Det är inte ovanligt att innehavaren av en fatbike använder sin cykel året om och låter den fungera som både mountainbike och som vanlig cykel. Cykeln fungerar utmärkt som transportmedel till jobbet eller skolan – speciellt på vintern då många av de cyklar med smala eller normaltjocka däck har svårt att ta sig fram.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln