SlöSurfen

Köpguide för vattentäta hörlurar 2021

Det är relativt enkelt att få tag på ett bra par hörlurar för torrt land, men att välja simhörlurar kräver lite mer forskning. Du kan inte bara använda ett par gamla trådlösa hörlurar du hittar i byrån, eftersom de inte är byggda för att klara sig under vatten.
Därför har vi testat några av de bästa vattentäta hörlurarna som finns på marknaden just nu, varav några kommer med inbyggda musikspelare, smart benledningsteknik och bekväma designer.

Vad bör du leta efter i simhörlurar?

Då bluetooth inte alltid funkar så bra under vatten, så har det lett till uppkomsten av så kallade ”SwiMP3”-spelare. Det är helt enkelt en vattentät MP3-spelare och hörlurar i ett. Du har med dig hela enheten i vattnet, men det finns ett par komplikationer med detta.
För det första så måste enheten uppfylla kraven på IPX8-klassningen, vilket innebär att de ska klara att sänkas ner i vatten som är minst en meter djupt (helst upp till tre meters djup om du simmar i djupare pooler).
En annan sak att ha i åtanke är att kemikalier i vattnet, klor först och främst, kan påverka enhetens förmåga att ladda. Därför är det viktigt att du rengör hörlurarna efter varje gång du simmar med dem, annars kan de påverka livslängden.
För att kunna spela musik från enheten så behöver du ladda upp musik till enheten via din dator. Kapaciteten är vanligtvis ganska liten (2 GB eller 4 GB oftast), detta för att hålla den fysiska storleken nere. Dock räcker detta för att lagra flera hundratals låtar, mer än tillräckligt för den mest dedikerade simningssessionen.

De tre bästa hörlurarna för simning 2021:

Aftershokz Xtrainerz

Konstruerad för att klara alla väderförhållanden. Xtrainerz är helt vattentäta och byggda för att klara sig under vatten. Designen är utformad för att inte täcka för öronen. Benledningstekniken tillåter dig plocka upp ljudvågor runtomkring dig, samtidigt som den garanterar bekväm lyssning av musik hela dagen, i eller ur vattnet.

Nyckelfunktioner:

  • Benledningsteknik
  • Intern musiklagring
  • Ej Bluetooth-kompatibel
  • Vattentät IP68-klassning
  • 4 GB minne
  • 8-timmars batteritid
  • Bekväm under badmössa

Läs hela artikeln om de bästa vattentäta hörlurarna här!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln